|
Afhankelijk van de wagenuitrusting kunnen verschillende systemen zijn ingebouwd:
- Verwarmings- en ventilatiesysteem of
- handbediende airconditioning* of
- automatische airconditioning* (automatische comfortairco)
Het verwarmings- en ventilatiesysteem* verwarmt en ventileert het interieur. De airconditioning* koelt en ontvochtigt bovendien de binnenstromende lucht. De airconditioning werkt het beste, als de ruiten en het glazen panoramadak* resp. de cabrioletkap* zijn gesloten. Bij zeer hoge temperaturen in de wagen kan ventileren helpen het afkoelen te versnellen.
Interieurluchtfilter
Het interieurluchtfilter filtert bijvoorbeeld stof en pollen uit de lucht.
Verschillende instellingen worden opgeslagen en aan de gebruikte sleutel met radiografische afstandsbediening toegekend.
Bij geopende resp. gesloten cabrioletkap* zijn deze instellingen verschillend.
Enkele functies kunnen in het infotainment worden vooringesteld.
In het infotainment de toets MENU > Wagen > linkerkeuzetoets > Klimaat kiezen.
Geldt voor wagens met dieselmotor
Met de koelvloeistofverwarmer wordt het interieur sneller verwarmd. De koelvloeistofverwarmer schakelt overeenkomstig met de instelling van de wagenverwarming tijdelijk automatisch erbij in.
De functie "koelvloeistofverwarmer" kan worden in- en uitgeschakeld. In het infotainment de toets MENU > Wagen > linkerkeuzetoets > Klimaat > Automatische extra verwarming kiezen.
Milieu-aanwijzing
- Als u brandstof wilt besparen, schakelt u de koelfunctie van de airconditioning* uit door de A/C-toets in te drukken. Op deze wijze wordt ook de emissie van schadelijke stoffen verminderd. De airconditioning is uitgeschakeld, als de led in de toets uitgaat.
- Bij wagens met efficiencyprogramma* kunt u informatie opvragen over het extra verbruik en verdere besparingsaanwijzingen link►.
- (Geldt voor wagens met dieselmotor: ) de automatische koelvloeistofverwarmer kan in het infotainment worden uitgeschakeld link►.
Let op
- De luchtinlaat voor de voorruit moet vrij van ijs, sneeuw of bladeren zijn, opdat verwarming en koeling optimaal kunnen functioneren en de ruiten niet beslaan.
- Van de koeling* kan condens druppelen en onder de wagen een waterplas vormen. Dit is normaal en geen teken van lekkage.
- Als u constateert dat bijvoorbeeld de stoel-* of achterruitverwarming niet verwarmt, is deze door het energiebeheer mogelijk tijdelijk uitgeschakeld. De systemen zijn weer beschikbaar zodra de energiehuishouding weer in evenwicht is.
Let op
De airconditioning bevat gefluoreerde broeikasgassen. Meer Informatie vindt u op een sticker die in de motorruimte zit1).