Akü üzerinden yapılacak her türlü çalışma uzmanlık gerektirir!
Göz koruması takın! | |
Akü asidi aşırı derecede yakıcıdır. Koruyucu eldiven ve göz koruması takın! | |
Ateş, kıvılcım, açık ışık ve sigara içmek yasaktır! | |
Akü şarj edilirken patlayıcı bir gaz karışımı oluşur! | |
Çocukları asitten ve aküden uzak tutun! |
Aracın aküsünde ve elektrik sisteminde çalışırken yaralanma, yanma, kaza ve yangın tehlikesi ortaya çıkabilir:
- Koruyucu gözlük takın. Gözlerinize, cildinize ve giysilerinize asit ve kurşun içeren partiküllerin gelmemesine dikkat edin.
- Akü asidi aşırı derecede yakıcıdır. Koruyucu eldiven ve gözlük takın. Aküyü devirmeyin, gaz tahliye deliklerinden asit çıkabilir. Gözünüze asit sıçradığında gözünüzü bir dakika boyunca bol su ile durulayın. Sonra vakit kaybetmeden bir doktora başvurun. Cildinize veya giysinize asit sıçradığında etkilenen bölgeyi sabun çözeltisi ile nötralize edin ve bol su ile durulayın. Asit yutmuşsanız vakit kaybetmeden bir doktora başvurun.
- Ateş, kıvılcım, açık ışık ve sigara içilmesi yasaktır. Kablolardan, elektrikli cihazlardan ve elektrostatik yük boşalmasından dolayı oluşabilecek kıvılcımlardan kaçının. Akü kutuplarını asla yanlış bağlamayın. Yüksek enerjili kıvılcımlardan dolayı yaralanma tehlikesi.
- Akülerin şarj edilmesi sırasında yüksek oranda patlayıcı olan bir gaz karışımı oluşur. Aküyü sadece iyi havalandırılmış mekanlarda şarj edin.
- Çocukları asitten ve aküden uzak tutun.
- Elektrik sistemindeki tüm çalışmalardan önce tüm elektrik tüketicilerini kapatın. Kontak anahtarını çekin. Akünün eksi kutup başı çıkarılmalıdır. Ampul değişiminde farların kapatılması yeterlidir.
- Akü kutup başlarını çıkarmadan önce, hırsızlık uyarı sistemini* devre dışı bırakın! Aksi takdirde alarm tetiklenir.
- Aküyü merkezi elektrikten ayırırken öncelikle eksi kablosunu ve daha sonra pozitif kablosunu çıkarın.
- Akü kutup başlarını tekrar bağlamadan önce elektrik tüketen tüm aksamları kapatın. Önce artı kutbu, sonra eksi kutbu bağlayın. Bağlantı kabloları asla birbirleriyle değiştirilmemelidir – Kabloların yanma tehlikesi!
- Donmuş veya yeni çözülmüş olan bir akü asla şarj edilmemelidir – Patlama ve ciltte tahriş tehlikesi! Akü bir kez donmuşsa değiştirilmelidir. Boş olan bir akü 0 °C civarındaki sıcaklıklarda bile donabilir.
- Gaz tahliye hortumunun daima aküye sabitlenmiş olmasına dikkat edilmelidir.
- Hasarlı aküleri kesinlikle kullanmayın – Patlama tehlikesi! Hasarlı aküyü en kısa zamanda yenileyin.
Dikkat!
- Kontak açıkken veya motor çalışırken aracın akü kutup başlarını asla çıkarmayın; aksi takdirde elektrik sistemi veya elektronik yapı parçaları zarar görür.
- Akü muhafazasını UV ışınlarından korumak için aracın aküsünü uzun süre direkt güneş ışığı altında bırakmayın.
- Araç aküsünü uzun süreli duruşlarda dondan koruyun, böylelikle donmazlar" ve bu sayede zarar görmezler ►Link.