In deze wagen zorgt een intelligent energiebeheer voor de verdeling van de elektrische energie link►. Door het energiebeheer wordt de accu beter geladen dan bij wagens zonder energiebeheer. Om ervoor te zorgen dat de extra energie ook na het vervangen van de accu weer beschikbaar is, adviseren wij, alleen accu s van hetzelfde type en dezelfde producent (zoals ingebouwd bij het afleveren van de wagen) in te bouwen. Om de functies van het energiebeheer na het vervangen van een accu weer juist te kunnen gebruiken, moet de accu door een (Audi-)specialist in het energiebeheer worden gecodeerd.
De nieuwe accu moet hetzelfde vermogen, spanning (12 volt), stroomsterkte, bouwwijze en een stopsluiting hebben. De accu moet voldoen aan de normen TL 825 06 (vanaf april 2008) en VW 7 50 73 (vanaf april 2010).
VOORZICHTIG
- Wagens bijvoorbeeld met start-stopsysteem* resp. interieurvoorverwarming/-voorventilatie* zijn met een speciale accu (bijvoorbeeld AGM-accu) uitgerust. Bij het inbouwen van een andere accu kunnen er problemen met de elektronica van de wagen ontstaan. Controleert u daarom bij het vervangen van de accu of er een accu wordt geplaatst die overeenkomt met de specificaties van de originele accu.
- Let erop dat de ontgassingsslang altijd op de oorspronkelijke opening aan accuzijde is aangesloten. Anders kunnen gassen en accuzuren ontsnappen.
- Accusteunen en -klemmen moeten altijd correct zijn bevestigd.
- Vóór alle werkzaamheden aan de accu, de waarschuwingsaanwijzingen in link► lezen.
Milieu-aanwijzing
Accu s bevatten giftige stoffen, zoals zwavelzuur en lood. Zij moeten daarom volgens de voorschriften worden opgeslagen en afgevoerd en horen in geen geval bij het huisvuil. Let erop dat de uitgebouwde accu niet kan omvallen, anders kan zwavelzuur weglekken!