Goed zicht verhoogt de verkeersveiligheid.
Om de werking van de ruitenwisserbladen niet negatief te beïnvloeden (bobberen), mogen de ruiten nooit met insectenverwijderaar of was worden gereinigd.
Resten rubber, olie, vet of siliconen kunt u met een ruitenreiniger of een siliconenverwijderingsmiddel verwijderen. Resten was kunnen daarentegen alleen met een speciaal reinigingsmiddel worden verwijderd. Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij de (Audi-)specialist.
Ook de binnenzijde van de ruiten moet regelmatig worden schoongemaakt.
Voor het drogen van de ruiten een aparte doek of zeem gebruiken. In de zeem die u voor de lak hebt gebruikt, zitten resten conserveringsmiddelen.
ATTENTIE!
De voorruit mag niet met waterafstotende middelen worden behandeld. Anders is er in situaties waarbij het zicht slecht is, bv. bij regen, als het donker is, of bij laagstaande zon, een groter gevaar voor verblinding - gevaar voor ongevallen! Bovendien kunnen de ruitenwisserbladen gaan bobberen.
Voorzichtig!
- Sneeuw en ijs op ruiten en buitenspiegels met een kunststof krabber verwijderen. De krabber niet heen en weer bewegen, maar alleen in één richting schuiven om krassen te voorkomen.
- De verwarmingsdraden van de achterruitverwarming zitten aan de binnenzijde. Aan de binnenzijde mogen geen stickers op de verwarmingsdraden worden geplakt, opdat deze niet worden beschadigd.
- Sneeuw of ijs nooit met behulp van warm of heet water van ruiten of spiegels verwijderen - gevaar voor scheurvorming in het glas!