Din timp în timp trebuie verificată starea anvelopelor (înțepături, tăieturi, fisuri, umflături). Corpurile străine trebuie îndepărtate din profilul anvelopelor.
Trecerea peste borduri sau peste alte margini asemănătoare trebuie să se facă încet, și pe cât posibil în unghi drept.
Jantele și anvelopele avariate trebuie înlocuite imediat.
Anvelopele trebuie protejate de uleiuri, grăsimi și combustibili.
Înainte de demontarea roților acestea trebuie marcate, pentru ca la remontare să se păstreze același sens de rotație.
Depozitați roțile demontate în poziție orizontală și la loc răcoros, uscat și cât mai întunecat.
- Nu conduceți niciodată peste viteza maximă admisă a anvelopelor dumneavoastră. Astfel acestea se încălzesc prea puternic. Acest lucru poate duce chiar la spargerea unei anvelope - pericol de accident!
- Adaptați-vă întotdeauna maniera de conducere la condițiile de drum și de trafic. Conduceți cu atenție și reduceți viteza pe străzile înghețate și alunecoase. Chiar și anvelopele de iarnă își pierd aderența pe polei.
ATENŢIE
- Rețineți că anvelopele de vară și de iarnă sunt proiectate pentru condițiile de carosabil tipice anotimpului respectiv. Vă recomandăm utilizarea de anvelope de iarnă pe timp de iarnă. Anvelopele de vară își pierd sensibil elasticitatea la temperaturi mai mici, scăzând astfel aderența și capacitatea de frânare. Anvelopele de vară se pot fisura dacă sunt exploatate la temperaturi foarte scăzute, acest lucru conducând la deteriorarea permanentă a anvelopelor, la zgomote de rulare ridicate și dezechilibrări.
- Jantele lucioase, polizate sau cromate prin galvanizare nu se vor utiliza în condițiile de trafic de iarnă. Suprafața jantei nu dispune de protecție anticorozivă suficientă din motive de producție și poate fi deteriorată iremediabil datorită sării sau altor substanțe asemănătoare.