|
Valabil pentru: autovehiculele cu capotă activă
Sistemul de protecție pietoni se declanșează la coliziunea unui pieton cu partea frontală a autovehiculului. Pentru a obține o zonă suplimentară de colapsare la coliziune deasupra motorului, capota este ridicată puțin.
Dacă a fost declanșat sistemul de protecție a pietonilor, se aprinde lampa de control
cu o indicație pentru șofer.

Pentru a fixa la loc capota, apăsați în jos capota pe partea stângă a autovehiculului, în zona -1- ►, cu ambele mâini.
Pentru a verifica dacă este corect fixată capota, trageți în sus de marginea din spate -2- a acesteia. Dacă se poate ridica capota, mai apăsați-o o dată în jos.
Imediat ce capota este corect fixată corect, reluați procedura și în partea dreaptă a autovehiculului -1-.
Deplasați-vă imediat cu viteză redusă la cel mai apropiat atelier autorizat și dispuneți repararea sistemului de protecție pietoni ►.
Dacă există o defecțiune la sistemul de protecție a pietonilor, se aprinde lampa de control
cu o indicație pentru șofer. Conduceți până la un atelier specializat și solicitați remedierea defecțiunii.

Senzorii sistemul de protecție pietoni se află lateral, în bara de protecție din față. În cazuri rare, sistemul se poate declanșa pentru că senzorii nu pot exclude o coliziune cu un pieton, de exemplu:
- la intrarea în coliziune cu un stâlp de delimitare,
- la intrarea în coliziune cu un animal, sau
- la intrarea într-o grămadă de zăpadă, sau
- la deplasarea autovehiculului pe drumuri foarte proaste.
- Pentru numărul de înmatriculare din față nu utilizați alte suporturi decât cel montat din fabricație.
- Nu modificați și nu înlocuiți niciodată bara de protecție sau capota prin măsuri de tuning. Aceasta poate influența negativ funcționarea sistemului de protecție pietoni și duce la pierderea autorizației de funcționare.
- Funcția de protecția a sistemului este doar pentru un singur accident. Dacă sistemul de protecție pietoni a fost declanșat, dispuneți înlocuirea lui imediată de către un atelier specializat.
- Apăsați înapoi capota doar cu ambele mâini așezate pe capotă. Astfel evitați, de exemplu, prinderea degetelor între capotă și caroserie. Dacă apăsați înapoi capota neatent sau necontrolat, vă puteți răni sau puteți răni alte persoane - Pericol de strivire!