|
|
Valabil pentru: autovehicule cu capotă a portbagajului comandată prin senzor
Puteți deschide/închide capota portbagajului cu un gest de picior1).
Premisă: purtați cheia confort* la dumneavoastră. Vă aflați în poziție centrală în spatele capotei portbagajului. Contactul este întrerupt. Urmăriți o poziție stabilă.
- Deplasați-vă piciorul, dintr-o singură mișcare sub bara de protecție, înainte și înapoi fig.30►. Nu atingeți bara de protecție în acest timp. Dacă sistemul recunoaște mișcarea, va deschide/închide hayonul.
Hayonul se deschide/închide numai atunci când efectuați mișcarea în modul descris anterior. În acest fel se evită deschiderea/închiderea hayonului la efectuarea unor mișcări asemănătoare, de exemplu atunci când vă deplasați între spatele autovehiculului și poarta garajului.
Închiderea capotei portbagajului este anunțată printr-un semnal de avertizare și ea poate fi întreruptă prin repetarea mișcării descrise.
La închiderea capacului cu piciorul, autovehiculul nu va fi încuiat.
Indicații cu caracter general
În anumite situații funcționarea sistemului este limitată sau temporar indisponibilă. Aceasta se întâmplă de exemplu atunci când:
- capota portbagajului a fost închisă sau deschisă cu puțin timp înainte.
- parcați foarte aproape de un arbust, iar crengile acestuia se mișcă pe sub autovehicul timp mai îndelungat.
- spălați mașina cu un dispozitiv de spălare sub presiune sau într-o spălătorie auto.
- plouă intens.
- bara de protecție este puternic murdărită, de exemplu după deplasarea pe șosele pe care s-a împrăștiat sare.
- semnalul radio transmis de cheia autovehiculului este perturbat de alte semnale, de exemplu telefoane mobile, telecomenzi.
- (Valabil pentru: autovehiculele cu instalație de alarmă antifurt: ) în autovehiculele care au fost încuiate din exterior și au funcția Safelock* activată, nu este permis ca în habitaclu să rămână persoane – mai ales copii – deoarece portierele și geamurile nu pot fi acționate din interior legătură►. Portierele încuiate îngreunează accesul salvatorilor în interiorul autovehiculului, în caz de urgență – pericol de deces!
- Nu închideți niciodată hayonul neatent sau în mod necontrolat. Puteți suferi accidente serioase, în ciuda limitatorului de putere!
- Asigurați-vă că în zona de acțiune a capacului portbagajului nu există persoane, în special în zona balamalelor și a marginii superioare și inferioare a capacului portbagajului - pericol de accidentare!
- Nu vă deplasați niciodată cu capota portbagajului întredeschisă sau deschisă complet – Pericol de intoxicare!
- Dacă pe hayon sunt montate suporturi, de ex. pentru biciclete, în anumite situații acesta nu se poate deschide în totalitate, sau după deschidere, poate coborî din cauza greutății suplimentare. De aceea, capota portbagajului deschisă trebuie susținută cu elemente suplimentare, sau înainte de deschidere obiectele fixate în suportul de pe capota portbagajului trebuie îndepărtate – pericol de accidentare!