Aşağıdaki araçlar için geçerlidir: Hız sabitleme sistemine sahip
Hız sabitleme sistemi sürücünün 30 km/h üzerinde sabit bir hızla sürüş yapmasına olanak sağlar.
Hız sabitleme sistemini açmak için kolu -1- Şekil 1 konumuna çekin.
Ayarlanacak hızla gidin.
Hızı kaydetmek için -A- tuşuna basın.
Kaydedilen hız ve kontrol lambası gösterge tablosu ekranında gösterilir Şekil 2. Görüntü, ekranın statüsüne göre değişiklik gösterebilir.
Ek olarak bu bilgiler Head-up ekranında* kısa süreli gösterilir.
Motor gücünün adaptasyonu ile veya aktif fren müdahalesi ile hız sabit tutulur.
DİKKAT!
- Hız sabitleme sistemi açıkken trafik akışına daima dikkat edin. Hız ve diğer araçlara olan mesafe ile ilgili sorumluluk her zaman sürücüdedir.
- Güvenlik nedeniyle hız sabitleme sistemi şehiriçi trafiğinde, yoğun trafikte, çok virajlı yollarda ve uygun olmayan yol koşullarında (örneğin buzlanma, sis, stabilize yol, yağmur ve su ile kaplı yol) kullanılmamalıdır – Kaza tehlikesi!
- Hız sabitleme sistemini dönüşlerde, otoban çıkışlarında veya yol çalışmalarında geçici olarak kapatın.
- Ayağınızı bilinçsiz bir şekilde gaz pedalında tutmanızın" hız sabitleme sisteminin frenleme yapmasına engel olacağını göz önünde bulundurun. Bunun nedeni, sürücünün gaz vererek hız sabitleme sisteminin önüne geçmesidir.
- Hız sabitleme sistemi açıkken bir fren sistem arızası (örn. aşırı ısınma) ortaya çıkarsa aktif fren müdahalesi kapatılabilir. Kontrol lambası yandığı sürece diğer hız sabitleme sistemi fonksiyonları aktif kalır.
Not
- Düz şanzımanlı araçlar: Ayarlanan hıza sadece takılı olan vites buna izin veriyorsa ve motor devri aşılmazsa veya motor doygun şekilde çalışmıyorsa ulaşılabilir. Bu nedenle zamanında bir üst vitese veya bir alt vitese geçin.
- Otomatik fren müdahalesinde fren lambaları yanar.