Emniyet kemerleri doğru takıldığında yaralanma riski oldukça düşer!
- Emniyet kemerleri en iyi korumayı sadece doğru oturulduğunda sağlar ►Link.
- Emniyet kemerlerinin maksimum koruma etkisini göstermesi için kemerin düzgün takılması çok önemlidir ►Link. Emniyet kemerlerinin bu bölümde tarif edildiği gibi takıldığından emin olun. Emniyet kemeri yanlış takıldığında bir kaza anında yaralanma riski oldukça yükselir!
- Kemer bandı sıkışmış veya katlanmış olmamalı veya keskin kenarlara sürtmemelidir.
- Bir emniyet kemeri asla iki kişiye (çocuklar da dahil) bağlanmamalıdır. Çocuk kucağınızda oturuyorsa, çocuğa emniyet kemeri takılması çok tehlikelidir.
- Yaralanmalara yol açmamak için kemer bandı asla katı veya kırılabilir nesneler (gözlük, tükenmez kalem, vs.) üzerinden geçirilmemelidir.
- Kalın ve bol giysiler (örn. ceket üstüne palto giymek gibi) emniyet kemerlerinin doğru oturmasını ve fonksiyonlarını engeller.
- Kaba kirlenmelerden dolayı kemer otomatiğinin fonksiyonu olumsuz etkilenebileceği için kemer bandı temiz tutulmalıdır ►Tablo İç temizlik".
- Kilit dili oturmayacağı için, dilin giriş ağzı kağıt veya benzeri bir cisimle tıkanmış olmamalıdır.
- Kilit dili sadece ait olduğu koltuğun kilidine takılmalıdır – aksi takdirde koruma etkisi olumsuz etkilenir.
- Düzenli olarak emniyet kemerlerinin durumunu kontrol edin. Kemerin yapısında, bağlantılarında, sarma mekanizmasında veya kilit parçasında bir hasar tespit ederseniz, ilgili emniyet kemeri bir Yetkili Servis tarafından değiştirilmelidir.
- Emniyet kemerleri sökülmemelidir veya başka bir şekilde değiştirilmemelidir. Emniyet kemerlerini kendiniz onarmayı denemeyin.
- Bir kaza esnasında kullanılmış ve bundan dolayı ters dönmüş emniyet kemerleri bir Yetkili Servis tarafından yenilenmelidir. Ayrıca kemerlerin kancaları da kontrol edilmelidir.