|
Sett vindusviskerhendelen i tilsvarende posisjon.
-0- - Vindusviskere av
-1- - Regnsensor aktivert. Vindusviskerne aktiveres ved regn når hastigheten har vært over ca. 4 km/t én gang. Jo høyere følsomhet som er innstilt for regnsensoren (bryter -A- til høyre), jo tidligere reagerer vindusviskerne på fuktighet på frontruten. I infotainment kan du deaktivere regnsensoren og på den måten slå på intervalldrift. Velg da: Tasten MENU > Bil > venstre styretast > Førerassistent > Regnsensor. I intervalldrift kan du stille inn intervalltiden med bryteren -A-.
-2- - Langsom visking
-3- - Hurtig visking
-4- - Viske én gang. Hvis du holder hendelen lenge i denne posisjonen, går viskingen over fra langsom til rask, permanent visking etter en viss tid.
-5- - Rengjøring av frontruten. Vindusviskerne slår et ekstra slag etter noen sekunder under kjøring for å fjerne vanndråper. Denne funksjonen kan slås av ved at du beveger hendelen til posisjon -5- på nytt innen 10 sekunder etter at viskerne har slått et ekstra slag. Neste gang du slår på tenningen, er funksjonen aktiv igjen.
Rengjøring av hovedlyktene*. Lyktespyleranlegget* fungerer bare når nærlyset er slått på. Hvis du setter hendelen i posisjon -5-, rengjøres lyktene i bestemte intervaller.
ADVARSEL
- Regnsensoren er bare ment som ekstra hjelp til føreren. Det er fremdeles førerens ansvar å vurdere sikten og slå på vindusviskerne manuelt hvis det er nødvendig.
- Frontruten må ikke behandles med midler som danner vannavvisende belegg på ruten. Ved dårlig sikt, som i regnvær, mørke eller lav sol, kan det gi sterkere blending. Det er fare for ulykke! I tillegg kan det kan det føre til at vindusviskerne ikke glir jevnt.
- Rene vindusviskerblader er en forutsetning for god sikt venstre►.
VÆR FORSIKTIG
- Hvis det er kaldt ute, må du kontrollere at vindusviskerbladene ikke er frosset fast. Hvis du slår på vindusviskere som er frosset fast, kan det oppstå skader på viskerbladene!
- Husk å slå av vindusviskerne før du vasker bilen i vaskeanlegg (sett hendelen i posisjon 0). Vindusviskerne kan ellers slås på av vanvare og forårsake skader på vindusviskeranlegget.
Les dette
- Vindusviskerne slås av når tenningen slås av. Du aktiverer vindusviskerne ved å slå på tenningen på nytt. Sett vindusviskerhendelen i ønsket posisjon.
- Slitte og skitne vindusviskerblader riper opp rutene. Det kan føre til at regnsensoren ikke virker som den skal. Kontroller viskerbladene regelmessig.
- Vindusspylerdysene varmes opp når tenningen er slått på og ved lave utetemperaturer.
- Ved korte stopp, f.eks. i lyskryss, settes viskerhastigheten automatisk ned ett trinn.