talimat kitabı AUDI A4 2017 yılının versiyon
Audi A4 Bakım ve koruma Kontrol edin ve ... Yakıt alma
Şek. 288Arka sağ araç tarafı: Depo kapağının açılması
Şek. 288Arka sağ araç tarafı: Depo kapağının açılması
Şek. 289Depo kilidi takılı depo kapağı
Şek. 289Depo kilidi takılı depo kapağı
Doğalgaz tahriki*: Link içindeki bilgileri de dikkate alın.
Merkezi kilitlemenin çalıştırılmasında depo kapağının kilidi otomatik olarak açılır / kilitlenir.
Açmak için depo kapağının sol tarafına basın Şek.288.
Depo kapağını sol yönde çevirerek çıkarın.
Depo kilidini üst taraftan açık olan kapağa sokun Şek.289.
Yakıt tabancasını dayanana kadar yakıt dolum ağzına sokun.
Yakıt dolumuna başlayın. Yakıt tabancası ilk kez kapattığında, yakıt deposu doludur. Depodaki genleşme odası yakıtla dolacağından, daha fazla yakıt almayın.
Yakıtın geri kalan kısmının pompa tabancasından dolum ağzına akabilmesi için, pompa tabancasını pompa kapandıktan 5 saniye sonra dolum ağzından çıkarın.
Depo kilidini, tam oturana kadar doldurma ağzına çevirerek takın.
Kapatmak için depo kapağının sol tarafına duyulur şekilde oturana kadar bastırın.
Aracınız için doğru yakıt çeşidi depo kapağının iç tarafındaki bir etikette yazılıdır. Yakıt hakkında diğer uyarılar Link.
Aracınızın yakıt deposu dolum miktarını Teknik bilgiler Link bölümünde bulabilirsiniz .
Merkezi kilitlemenin bir arızasında depo kapağının kilidini manuel olarak açabilirsiniz Link.
DİKKAT
Uygun olmayan yakıt dolumu ve yakıtın uygun olmayan kullanımı patlamalara, yangına, ciddi yanıklara ve diğer yaralanmalara yol açabilir.
  • Sigara içmeyin ve açık ateşten uzak durun.
  • Yakıt dolumu sırasında kontak kapalı olmalıdır.
  • Yakıt dolumu sırasında cep telefonu, telsiz veya radyo frekansı ile çalışan diğer cihazlar daima kapatılmalıdır. Elektromanyetik ışınımlar sonucu kıvılcım oluşabilir ve bir yangın meydana gelebilir.
  • Yakıt dolumu sırasında Bağımsız kalorifer* kapalı olmalıdır.
  • Yakıt tabancasını tamamen dolum ağzına sokmazsanız, yakıt sızabilir. Sızan yakıt tutuşabilir ve bir yangına yol açabilir.
  • Yakıt dolumu sırasında araca binmeyin. İstisnai durumlarda araca binmeniz gerekirse, kapıyı kapatın ve dolum tabancasına dokunmadan önce metal bir yüzeye dokunun. Böylece bir kıvılcıma neden olabilecek statik elektrik boşalımı önlenir. Yakıt dolumu sırasında, kıvılcımlar yangına neden olabilir.
DİKKAT
Yedek yakıt bidonunu araçta taşımamanızı tavsiye ederiz. Bidondan, özellikle bir kaza durumunda, yakıt taşabilir ve alev alabilir. Patlama, yangın ve yaralanmalar meydana gelebilir.
  • İstisnai durumda yedek yakıt bidonunun içinde yakıt taşımak zorundaysanız, aşağıdakilere dikkat edin:
    • Yedek yakıt bidonunu doldurmadan önce yere koyun. Yedek yakıt bidonu aracın içinde veya üstündeyken bidona asla yakıt doldurmayın. Dolum sırasında statik elektrik boşalması sonucu yakıt buharı alev alabilir.
    • Yedek yakıt bidonu metalden yapılmış ise, dolum tabancası ile bidon sürekli temas halinde olmalıdır. Aksi halde, statik elektrik bir kıvılcıma sebep olabilir.
    • Yakıt tabancasını dolum sırasında mümkün olduğu kadar kadar yakıt dolum ağzına sokun.
    • Yedek yakıt bidonunun kullanılması, muhafaza edilmesi ve taşınması durumunda yasal mevzuatlara uyun.
ÖNEMLİ
  • Aracın zarar görmesini önlemek için dökülen yakıtı tüm araç parçalarından hemen temizleyin.
  • Asla depodaki yakıt tamamen boşalana kadar aracınızı sürmeyin. Yakıt beslemesindeki düzensizlik hatalı ateşlemeye neden olabilir. Bunun sonucunda yanmamış yakıt egzoz sistemine ulaşır – Katalitik konvertörün hasar görme tehlikesi!
  • (Dizel motorlu araçlar için geçerli: ) Yakıt deposu tamamen boşalana kadar sürüş yapıldıysa, yakıt alındıktan sonra minimum 30 saniye motor çalıştırılmadan kontak açık tutulmalıdır. Ardından yapılan marş işleminde motorun çalışması her zamankinden biraz daha uzun – bir dakikaya kadar – sürebilir. Nedeni, çalıştırma anında yakıt sisteminde bulunan havanın alınmasıdır.
Çevre Notu
Yakıt deposunu fazla doldurmayın - Isınma sonucu yakıt sızabilir.
Not
Aracınızın depo kapağı, aracınızı içten merkezi kilitleme ile kilitlediğinizde, kilitlenmez.
Not
Yakıt bayatlayabilir ve muhtemelen motoru çalıştırırken problemlere neden olabilir. Altı ay içinde aracınıza yeniden yakıt almanızı öneririz.
Not
(Dizel motorlu araçlar için geçerlidir: ) Dizel araçlar yanlış yakıt dolum koruması1) ile donatılmıştır. Bu şekilde, depo sadece dizel yakıt tabancası ile doldurulabilir.
  • Aşınmış veya hasar görmüş dolum tabancası, yanlış dolum korumasını açamaz. Dolum tabancasını depo dolum ağzına takmadan önce çevirmeye çalışırsanız başka bir dolum tabancası kullanın veya yetkili servise başvurun.
  • Yedek yakıt bidonu ile yakıt doldurmada, yanlış dolum koruması açılmaz. Dizel yakıtı çok yavaş eklemek suretiyle, dolumu yapabilirsiniz.

Tüm resimler, logolar ve metinler Audi ©'in malıdır. Bu web sitesinin, Volkswagen - Audi şirketiyle veya dünyanın yan kuruluşlarından hiçbiriyle bağlantısı yoktur Daha fazla bilgi. Daha fazla bilgi. Bu sitenin yazarıyla iletişim kurmak için buraya tıklayın.