|
- Şekil 1 Sürücü tarafı hava yastığı
Aşağıdaki araçlar için geçerlidir: Diz hava yastığına sahip
Diz hava yastığı emniyet kemeri takılı olan sürücüye ek koruma sağlar.
Sürücü tarafındaki diz hava yastığı ön göğüste direksiyon simidi altında bulunur Şekil 1
Diz hava yastığı sürücünün diz alanı ve üst bacak alanı için ek koruma sağlar ve böylece emniyet kemeri fonksiyonunu destekler.
Normal güvenlik fonksiyonuna ek olarak sürücü ve ön yolcu emniyet kemerleri önden çarpma durumunda hava yastığının ek koruma sağlayacağı konumda tutar.
Hava yastığı sistemi emniyet kemeri yerini almaz. Aracın tüm güvenlik sisteminin bir parçasıdır. Hava yastığı sisteminin sadece emniyet kemerleri doğru takıldığında koruma sağlayacağını dikkate alın. Bu nedenle sadece yasal olarak zorunlu olduğunda değil her zaman emniyet kemerlerini takın ►Link
Hava yastıklarının sadece bir defa ve sadece belirli kazalarda tetiklendiğini dikkate alın - Emniyet kemerleriniz hava yastıklarının tetiklenmediği veya daha önce bir defa tetiklendiği kazalarda koruma sağlamaktadır, örneğin aracınızın ilk çarpışmadan sonra başka bir araçla daha çarpışmasında.
Bu, hava yastığının emniyet kemerinin yerine geçmemesinin nedenidir. Hava yastığı sistemi emniyet kemerleri ile irlikte kullanıldığında etkilidir. Bu nedenle emniyet kemerini daima takın.
Diz hava yastığının, hava yastığının tetiklendiği fakat şişme, incinme, sıyrık ve sürtüme yaraları gibi diğer yaralanma olasılığının azaltılması için yapıldığını dikkate alın.
Diz hava yastığı (sürücü tarafı) aşağıdakilerden oluşur:
- elektronik kontrol ünitesi
- sürücü için şişen hava yastığı (hava yastığı ve gaz alternatörü)
- Gösterge tablosunda hava yastığı uyarı lambası
Diz hava yastığı aşağıdaki durmlarda tetiklenmez:
- kontak kapalıyken
- Kontrol ünitesi tarafından ölçülen gecikme oranı çok düşükse önden çarpmalarda.
- yandan çarpmalarda
- aracınıza arkadan çarpmada
- takla atmada
- bir sistem arızasında (uyarı lambası/kontrol lambası yanıyor) ►Link