|
Gäller för bilar med värme-/ventilationssystem eller manuell klimatanläggning
Funktionerna styrs med vridreglage och knappar. Dioden i respektive knapp lyser vid påslagen funktion.
Manuell klimatanläggning*
För ett behagligt klimat vid kyldrift rekommenderar vi:
- att du under den varma tiden på året ställer in temperaturen så att den ligger bara några grader under yttertemperaturen
- att du ställer in en måttlig fläktstyrka
- att du inte riktar luftströmmen direkt mot de åkande
Kylningen fungerar bara när fläkten är påslagen. Kyldriften slås på genom tryckning på knappen A/C på-/avslagen. Vid avslagen kyldrift kyls luften inte ner och avfuktas därmed inte. Det kan då bli imma på rutorna. Vid kalla yttertemperaturer slås kyldriften av automatiskt.
Med reglaget -2- kan du manuellt anpassa den luftmängd som kommer från fläkten efter dina önskemål. För att förhindra att rutorna immar igen och garantera ett konstant luftutbyte i kupéutrymmet bör fläkten alltid vara påslagen minst i läge I. Vid immiga rutor rekommenderar vi att ett högre fläktsteg väljs och att reglaget -3- ställs in i läge
.
Med reglaget -3- (
,
,
och
) kan luftfördelningen ställas in. En inställning mellan
och
ger i de flesta fall en angenäm atmosfär.
I läget
försvinner imma och frost på vindrutan och sidorutorna snabbast möjligt. Cirkulationsluften stängs av, men kan aktiveras igen genom att trycka in knappen
manuellt.
De runda luftmunstyckena i framsätet kan justeras länk►
.
För att du skall slippa imma på de främre sidorutorna vid fuktigt väder, rekommenderar vi att du öppnar sidomunstyckena och vinklar dem åt sidan.
Under framstolarna sitter munstycken för att värma baksätesutrymmet.
Vid cirkulationsdriften cirkuleras och filtreras luften i kupéutrymmet. Därmed förhindras i stort sett att förorenad luft tränger in i kupéutrymmet utifrån. Vi rekommenderar att du slår på cirkulationsdriften när du kör genom en tunnel eller står i en bilkö ►.
Cirkulationsluften slås av i avfrostningsläget
.
Bakruteuppvärmningen slås på genom tryckning på knappen
. Om bakruteuppvärmningen aktiveras vid påslagen tändning styr batteristyrningen beroende på bilbatteriets laddning, om en påslagning är möjlig. Annars fungerar bakruteuppvärmningen bara när motorn är i gång, och slås av automatiskt efter cirka 10-20 minuter, beroende på yttertemperatur.
Slå på bakruteuppvärmningen konstant genom att trycka på knappen
i minst 2 sekunder. Detta ligger kvar till cirka 15 minuter efter avslagning av tändningen.
När du trycker på knappen
är stolsvärmen inställd på högsta läget 3. Temperaturnivån kan avläsas från lysdioderna. Sänk temperaturen genom att trycka på knappen en gång till. Stäng av stolsvärmen genom att trycka på knappen tills inga lysdioder lyser längre.
Stolsvärmen regleras automatiskt ned från steg 3 till steg 2 efter cirka tio minuter.
- Du bör inte ha cirkulationsluften påslagen någon längre tid, eftersom ingen friskluft tillförs och rutorna då kan imma igen om kylningen* är avslagen - olycksrisk!
- Personer med nedsatt smärt- och temperaturförnimmelse kan få brännskador av stolsvärmen. Dessa personer får inte använda stolsvärmen - risk för skador!
VIKTIGT
För att värmeelementen för stolsvärmen inte ska skadas, bör man undvika att stå på knä i sätena eller punktbelasta dem på annat sätt.
Observera
- Inställningen för sätesvärmaren på förarsidan överförs till den nyckel som använts.
- Om sätesvärmaren på passagerarsidan var påslagen kommer den inte att aktiveras igen automatiskt, om det dröjer mer än 10 minuter mellan det att tändningen slås av och på igen.